Menü
Kosár

Rólunk

A Maróti Könyvkereskedés Kft. rövid története

Cégünk a rendszerváltozást követően, 1991-ben alakult családi vállalkozásként. Eredeti célkitűzésünk alapján kizárólag autós és motoros javítási kézikönyveket és szép, színes járműtechnika történeti albumokat szerettünk volna forgalmazni Európa minden országából. Egy igazi járműtechnikai szakkönyvesbolt szerettük volna lenni a járműfenntartó iparban dolgozó szakemberek és az autókat-motorokat kedvelők, javítók számára.
Ma már sokak számára szinte hihetetlen, hogy milyen nehéz volt a kezdet. Ezekben az években még 2-3 évet kellett várni a vállalkozásoknak is Budapesten a telefonvonalra, a külföldről jövő árut minden esetben vámoltatni kellett, nem volt internet és még a külföldre történő banki utalás is folyamatos nehézséget jelentett. Mi is (mint annyi vállalkozás) sok nehézségbe ütköztünk az elmúlt több mint 30 év alatt.

Eredeti elképzelésünket a mai napig megtartottuk. Profilunkat 20 évvel ezelőtt bővítettük könyvkiadással és bízunk benne, hogy ma már egyetlen olyan szakműhely, szakmai közép- és felsőfokú oktatási intézmény sincs, ahova az általunk forgalmazott Autodata szakkiadványok és szoftverek , a kiadónk által publikált szakkönyvek ne jutottak volna el.

2020. februárjában tevékenységünket tovább bővítettük a felnőtt képzéssel, online oktatással és megnyitottuk a Maróti Gépjárműtechnikai Képzőközpontunkat. Ma márszakmai berkekben a világ számos országában ismerik a Maróti Könyvkereskedést, hiszen európai szinten is különlegesnek számít szakkönyvesboltunk és kiadónk. 

Hagyományos könyvesbolt

Könyvesboltunk több mint 30 éve áll a vásárlók rendelkezésére a 1205 Budapest, Nagykőrösi út 91. szám (az Irányi utca sarkán) alatt munkanapokon 8:30-17:00 óráig. A szépen berendezett könyvesboltban több ezer színes autós és motoros album, ill. javítási kézikönyv között válogathatnak az érdeklődők. A több mint 74000 darabos raktárkészletünk biztosíték arra, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kiadványt.


Internetes áruház

Speciális járműtechnikai szakkönyveinket az érdeklődők 2005 óta az interneten is elérhetik. Internetes áruházunkban minden raktáron lévő könyvünk, szoftverünk és egyéb szolgáltatásunk megtalálható. Megrendeléseiket nem csak honlapunkon keresztül fogadjuk, hanem szívesen vesszük, ha felhívnak bennünket telefonon (06/1-285-6608, 06/1-285-0116), ha egyszerűen írnak nekünk egy e-mailt ( info[kukac]marotikonyvker.hu), vagy megtisztelnek bennünket személyes látogatásukkal.

Gépjárműtechnikai Képzőközpont

A Maróti Könyvkereskedés Kft. tulajdonosai és munkatársai 1991. óta azért dolgoznak, hogy minél több írott , elektronikus tudást és ismeretet biztosítsanak az autószerelők, autóvillamossági műszerészek számára. Online képzésünk célja, hogy a felnőtt-képzésben résztvevők olyan ismereteket szerezzenek az elektronika és a méréstechnika területén, amelyek lehetővé teszik, hogy az elsajátított ismereteket a jövőben közvetlenül a gépjárművek diagnosztizálásánál alkalmazni tudják. A legkorszerűbb eszközökkel, módszerekkel és technikákkal dolgozunk, pont úgy mint Ön. Tananyagunk nemzetközileg ismert, online elérhető és rugalmasan illeszkedik az Ön szabadidejéhez.

Maróti motorkerékpár-gyűjtemény

Az elmúlt három évtized alatt elentős munkát fektettünk a magyar motorkerékpárok technika történetének feldolgozására és annak nyomtatott irodalmának megjelenítésére. Szakmai hitelességünket mi sem bizonyítja jobban, mint az általunk fenntartott Maróti motorkerékpár- gyűjtemény. A gyűjtemény szakmai hátterét biztosítja Maróti József tulajdonos, aki járműtechnikai veterán szakmérnökként is közismert.

Sokan kíváncsiak a magyar motorkerékpárok történetére. Szinte minden magyar családnak volt a régen a tulajdonában Mátra, Csepel, Danuvia, Pannónia, Panni, Tünde, vagy legalább egy Berva motorkerékpár. A nyílt napokon mindenkinek lehetősége van a megtekinteni a szakszerűen felújított és eredeti állapotú magyar motorkerékpárokat és egy múzeum pedagógiai előadás keretén belül meghallgatni azok igaz történetét.

Technikatörténeti vándorkiállítás

A motorkerékpár-gyűjtemény anyagát alapul véve létrehoztunk egy 50 db, 700×1000 mm-es méretű tablóból álló vándorkiállítást, amely a magyar motorkerékpár-gyártás történetét mutatja be. A vándorkiállítás elkészítésekor főleg az a cél vezérelt minket, hogy azok számára is hozzáférhetővé tegyük a nálunk felhalmozódott ismeretanyagot, akik időhiány vagy a távolság miatt eddig nem tudták meglátogatni gyűjteményünket. Reméljük továbbá, hogy a kiállítás felkelti azok érdeklődését is, akik eddig keveset tudtak a magyar motorkerékpár-gyártásról.

Katalógusok

Miért érdemes bennünket választani:
  • Európai szinten is elismert speciális szakkönyvesbolt és szakkönyvkiadó vagyunk egy különleges, igényes környezetben.
  • Több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk a járműtechnikai szakkönyvek, szoftverek és az oktatás területén.
  • Impozáns vásárlói referencia listával rendelkezünk mind az Autodata szoftver, HaynesPro szoftver, MSS szoftverfelhasználók, mind a könyvvásárlók között.
  • Áraink stabilak, áttekinthetőek és a több mint 74000 darabos raktárunkból szinte azonnal tudunk szállítani.
  • Korrekt kiszolgálás, gyors ügyintézés mind a szakmai közönségnek, mind a magánszemélyeknek, iskoláknak, könyvtáraknak stb.
  • Nyilvántartjuk vásárlóink igényeit és kéréseit. Az általuk előrendelt éves katalógusok megérkezése esetén azonnal értesítést küldünk.
  • Szakmai ismertségünk révén egyéb széleskörű információval tudunk szolgálni pl. tanfolyamok, konferenciák, kiállítások.

Csomagküldés

Megrendeléseiket fogadjuk telefonon, e-mailben,levélben.
Csomagjainkat a GLS Futárszolgálat juttatja el Önökhöz 1 munkanapon belül. (Csomagküldés szolgáltatásunkat legalább 1500 Ft-os rendelés esetén vehetik igénybe.)
Nemzetközi csomagküldést is vállalunk, ennek árai a küldemény(ek) darabszámától, súlyától, méretétől, és a desztinácós zónától függenek, rendelés előtt kérjük érdeklődjön telefonon/emailben a szállítási díjról.

Hírlevél

Rendszeresen küldünk partnereinknek az új könyveinkről, tanfolyamainkról és egyéb hasznos információkról hírlevelet. Hírlevelünkre azűrlapon keresztül bárki feliratkozhat.

Hírlevél feliratkozás

A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.