Menü
Kosár

Rólunk

A Maróti Kft. rövid története

Cégünk a rendszerváltozást követően, 1991-ben alakult családi vállalkozásként. Eredeti célkitűzésünk alapján kizárólag autós és motoros javítási kézikönyveket és szép, színes járműtechnika történeti albumokat szerettünk volna forgalmazni Európa minden országából. Egy igazi járműtechnikai szakkönyvesbolt szerettük volna lenni a járműfenntartó iparban dolgozó szakemberek és az autókat-motorokat kedvelők, javítók számára.
Ma már sokak számára szinte hihetetlen, hogy milyen nehéz volt a kezdet. Ezekben az években még 2-3 évet kellett várni a vállalkozásoknak is Budapesten a telefonvonalra, a külföldről jövő árut minden esetben vámoltatni kellett, nem volt internet és még a külföldre történő banki utalás is folyamatos nehézséget jelentett. Mi is (mint annyi vállalkozás) sok nehézségbe ütköztünk az elmúlt több mint 30 év alatt.

A világ azonban nagyot változott 1991 óta. Eredeti elképzelésünket a mai napig megtartottuk, hiszen ma is kizárólag autós -motoros közegben mozgunk és bár a nevünk könyvkereskedés, alapvetően járműtechnikai szoftverek forgalmazása, fejlesztése a fő területünk.

 Bízunk benne, hogy ma már egyetlen olyan autószerelő műhely, járműtechnikát tanító szakmai közép- és felsőfokú oktatási intézmény sincs, ahova az általunk forgalmazott Autodata / HaynesPro szoftverek és autójavítási szakkönyvek ne jutottak volna el. 

Tevékenységi körünk tovább bővült a Maróti Szerviz Szoftverrel (MSS), ami egy saját fejlesztésű ügyfél-járműnyilvántartó szoftver. Az MSS számlázó funkcióval és egyéb szolgáltatásokkal is kiegészíthető. 

2020-tól felnőttképzéssel, online oktatással is kiegészült a termék kínálatunk. Online képzésünk célja, hogy a felnőttképzésben résztvevők olyan ismereteket szerezzenek a járműelektronika és az autódiagnosztika területén, amelyek lehetővé teszik, hogy az elsajátított ismereteiket a jövőben közvetlenül akár az elektromos-és hibrid járművek javításánál, karbantartásánál is tudják alkalmazni. Az európai szinten is kiemelkedően felszerelt oktatási központban, legkorszerűbb online tananyagokkal és adaptív oktatási eszközökkel tanítunk. Tanáraink jól képzett járműmérnökök. Megnyitottuk a Maróti Gépjárműtechnikai Képzőközpontunkat.

Ma már szakmai berkekben a világ számos országában ismerik a Maróti Könyvkereskedést, hiszen európai szinten is különlegesnek számít szakkönyvesboltunk és kiadónk. 

Hagyományos könyvesbolt

Könyvesboltunk több mint 30 éve áll a vásárlók rendelkezésére a 1205 Budapest, Nagykőrösi út 91. szám (az Irányi utca sarkán) alatt munkanapokon 8:30-17:00 óráig. A szépen berendezett könyvesboltban több ezer színes autós és motoros album, ill. javítási kézikönyv között válogathatnak az érdeklődők. A több mint 74 000 darabos raktárkészletünk biztosíték arra, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kiadványt.


Webshop

Speciális járműtechnikai szakkönyveinket az érdeklődők 2005 óta az interneten is elérhetik. Internetes áruházunkban minden raktáron lévő könyvünk, szoftverünk és egyéb szolgáltatásunk megtalálható. Megrendeléseiket nem csak honlapunkon keresztül fogadjuk, hanem szívesen vesszük, ha felhívnak bennünket telefonon (06/1-285-6608, 06/1-285-0116), ha egyszerűen írnak nekünk egy e-mailt
(info[kukac]marotikonyvker.hu), vagy megtisztelnek bennünket személyes látogatásukkal.

Maróti Gépjárműtechnikai Képzőközpont (Maróti Akadémia)

A Maróti Könyvkereskedés Kft. tulajdonosai és munkatársai 1991. óta azért dolgoznak, hogy minél több írott, elektronikus tudást és ismeretet biztosítsanak az autószerelők, autóvillamossági műszerészek számára. Online képzésünk célja, hogy a felnőtt-képzésben résztvevők olyan ismereteket szerezzenek az elektronika és a méréstechnika területén, amelyek lehetővé teszik, hogy az elsajátított ismereteket a jövőben közvetlenül a gépjárművek diagnosztizálásánál alkalmazni tudják. A legkorszerűbb eszközökkel, módszerekkel és technikákkal dolgozunk, pont úgy mint Ön. Tananyagunk nemzetközileg ismert, online elérhető és rugalmasan illeszkedik az Ön szabadidejéhez.

Maróti motorkerékpár-gyűjtemény

Az elmúlt három évtized alatt jelentős munkát fektettünk a magyar motorkerékpárok technika történetének feldolgozására és annak nyomtatott irodalmának megjelenítésére. Szakmai hitelességünket mi sem bizonyítja jobban, mint az általunk fenntartott Maróti motorkerékpár- gyűjtemény. A gyűjtemény szakmai hátterét biztosítja Maróti József tulajdonos, aki járműtechnikai veterán szakmérnökként is közismert.

Sokan kíváncsiak a magyar motorkerékpárok történetére. Szinte minden magyar családnak volt a régen a tulajdonában Mátra, Csepel, Danuvia, Pannónia, Panni, Tünde, vagy legalább egy Berva motorkerékpár. A nyílt napokon mindenkinek lehetősége van a megtekinteni a szakszerűen felújított és eredeti állapotú magyar motorkerékpárokat és egy múzeum pedagógiai előadás keretén belül meghallgatni azok igaz történetét.

Technikatörténeti vándorkiállítás

A motorkerékpár-gyűjtemény anyagát alapul véve létrehoztunk egy 50 db, 700×1000 mm-es méretű tablóból álló vándorkiállítást, amely a magyar motorkerékpár-gyártás történetét mutatja be. A vándorkiállítás elkészítésekor főleg az a cél vezérelt minket, hogy azok számára is hozzáférhetővé tegyük a nálunk felhalmozódott ismeretanyagot, akik időhiány vagy a távolság miatt eddig nem tudták meglátogatni gyűjteményünket. Reméljük továbbá, hogy a kiállítás felkelti azok érdeklődését is, akik eddig keveset tudtak a magyar motorkerékpár-gyártásról.

Katalógusok

Miért érdemes bennünket választani:
  • Európai szinten is elismert speciális szakkönyvesbolt és szakkönyvkiadó vagyunk egy különleges, igényes környezetben.
  • Több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk a járműtechnikai szakkönyvek, szoftverek és az oktatás területén.
  • Impozáns vásárlói referencia listával rendelkezünk mind az Autodata szoftver, HaynesPro szoftver, MSS szoftver felhasználók, mind a könyvvásárlók között.
  • Áraink stabilak, áttekinthetőek és a több mint 74 000 darabos raktárunkból szinte azonnal tudunk szállítani.
  • Korrekt kiszolgálás, gyors ügyintézés mind a szakmai közönségnek, mind a magánszemélyeknek, iskoláknak, könyvtáraknak stb.
  • Nyilvántartjuk vásárlóink igényeit és kéréseit. Az általuk előrendelt éves katalógusok megérkezése esetén azonnal értesítést küldünk.
  • Szakmai ismertségünk révén egyéb széleskörű információval tudunk szolgálni pl. tanfolyamok, konferenciák, kiállítások.

Hírlevél

Rendszeresen küldünk partnereinknek az új könyveinkről, tanfolyamainkról és egyéb hasznos információkról hírlevelet. Hírlevelünkre az űrlapon keresztül bárki feliratkozhat.

Hírlevél feliratkozás

A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.