Menü
Kosár

A Maróti motorkerékpár-gyűjteményről

Maróti Motorkerékpár Gyűjtemény

A múlt értékeinek megőrzése közös társadalmi feladatunk. Egyre többen ismerik fel , hogy a múlt technika történet tárgyi emlékei is részét képezik a magyar műszaki kultúrának. Mi is ezt a nemes célt tűztük ki magunk elé, amikor megalapítottuk és nyilvánossá tettük a kezelésünkben álló Magyar motorkerékpár-gyűjteményt. Tudatos értékmegőrző munkánk eredményeként született meg a nyílt napok ötlete, és a technikatörténeti vándorkiállítás is.

Bizonyára Önben is felmerül a kérdés, hogy vajon a harmadik évezred küszöbén mi késztet valakit arra, hogy összegyűjtse hazánkban a már ipartörténeti emlékként kezelt magyar gyártású motorkerékpárokat, azokat felújítva kiállítsa és a nagyközönség számára is látogathatóvá tegye. A válasz természetesen nagyon összetett, de valahogy úgy kezdődik, hogy már apám is jó hírű önálló motorkerékpár-szerelő volt az ötvenes években Budapesten.

Nyílt nap

A gyűjtemény látogatása egy technikatörténeti előadás megtekintésével kezdődik, majd kedves vendégeink a tárlatvezetés során megtekinthetik a kiállított motorokat.

A belépődíj felnőttek részére: 2.000 Ft/fő
Diákok és nyugdíjasok részére: 1.500 Ft/fő

Pontos címünk: 1205 Budapest, Nagykőrösi út 91. Nagykőrösi út - Irányi u. sarok.
Bővebb információ: Marótiné Koczur Györgyi (06/1-285-6608) maroti@marotikonyvker.hu Az érdeklődőket sok szeretettel várjuk!

Technikatörténeti vándorkiállítás

A motorkerékpár-gyűjtemény anyagát alapul véve létrehoztunk három különböző vándorkiállítást, amely a magyar motorkerékpár-gyártás történetét mutatja be. A vándorkiállítás elkészítésekor főleg az a cél vezérelt minket, hogy azok számára is hozzáférhetővé tegyük a nálunk felhalmozódott ismeretanyagot, akik időhiány vagy a távolság miatt eddig nem tudták meglátogatni gyűjteményünket. Reméljük továbbá, hogy a kiállítás felkelti azok érdeklődését is, akik eddig keveset tudtak a magyar motorkerékpár-gyártásról.

Bővebb információ: Marótiné Koczur Györgyi (06/1-285-6608) maroti@marotikonyvker.hu

A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.