Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon.

Rólunk

A Maróti Könyvkereskedés Kft. rövid története

Cégünk a rendszerváltozást követően, 1991-ben alakult családi vállalkozásként. Eredeti célkitűzésünk alapján kizárólag autós és motoros javítási kézikönyveket és szép, színes járműtechnika történeti albumokat szerettünk volna forgalmazni Európa minden országából. Egy igazi járműtechnikai szakkönyvesbolt szerettük volna lenni a járműfenntartó iparban dolgozó szakemberek és az autókat-motorokat kedvelők, javítók számára.
Ma már sokak számára szinte hihetetlen, hogy milyen nehéz volt a kezdet. Ezekben az években még 2-3 évet kellett várni a vállalkozásoknak is Budapesten a telefonvonalra, a külföldről jövő árut minden esetben vámoltatni kellett, nem volt internet és még a külföldre történő banki utalás is folyamatos nehézséget jelentett. Mi is (mint annyi vállalkozás) sok nehézségbe ütköztünk az elmúlt több mint 20 év alatt. Eredeti elképzelésünket azonban a mai napig megtartottuk. Profilunkat 15 évvel ezelőtt bővítettük könyvkiadással és bízunk benne, hogy ma már egyetlen olyan szakműhely, szakmai közép- és felsőfokú oktatási intézmény sincs, ahova az általunk forgalmazott Autodata szakkiadványok és szoftverek, a kiadónk által publikált szakkönyvek ne jutottak volna el.
Ma már szakmai berkekben a világ számos országában ismerik a Maróti Könyvkereskedést, hiszen európai szinten is különlegesnek számít szakkönyvesboltunk és kiadónk.

Rövid bemutatkozó levelünk itt megtekinthető!

Szolgáltatásaink

Az elmúlt 25 éves munkánkkal kiérdemeltük 2015-ben az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ  Megbízható Cég Tanúsítványát.

Hagyományos könyvesbolt

 

Könyvesboltunk több mint 20 éve áll a vásárlók rendelkezésére a XX. kerület Nagykőrösi út 91. szám (az Irányi utca sarkán) alatt munkanapokon 8:30-17:00 óráig. A szépen berendezett könyvesboltban több ezer színes autós és motoros album, ill. javítási kézikönyv között válogathatnak az érdeklődők. A több mint 74 000 darabos raktárkészletünk biztosíték arra, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kiadványt.

 

Internetes áruház

 

Speciális járműtechnikai szakkönyveinket az érdeklődők 2005 óta az interneten is elérhetik. Internetes áruházunkban minden raktáron lévő könyvünk megtalálható. Megrendeléseiket azonban nem csak az internetes honlapunkon keresztül fogadjuk, hanem szívesen vesszük, ha felhívnak bennünket telefonon (36 1/ 285 6608, 36 1/ 285 0116), ha egyszerűen írnak nekünk egy e-mailt (info@marotikonyvker.hu), vagy megtisztelnek bennünket személyes látogatásukkal.

 

Maróti motorkerékpár-gyűjtemény

 

Az elmúlt két évtized alatt jelentős munkát fektettünk a magyar motorkerékpárok technika történetének feldolgozására és annak nyomtatott irodalmának megjelenítésére. Szakmai hitelességünket mi sem bizonyítja jobban, mint az általunk fenntartott Maróti motorkerékpár gyűjtemény. A gyűjtemény szakmai hátterét biztosítja Maróti József tulajdonos, aki járműtechnikai veterán szakmérnökként is közismert.

 

Nyílt nap

 

Sokan kíváncsiak a magyar motorkerékpárok történetére. Szinte minden magyar családnak volt a régen a tulajdonában Mátra, Csepel, Danuvia, Pannónia, Panni, Tünde, vagy legalább egy Berva motorkerékpár. A nyílt napokon mindenkinek lehetősége van a megtekinteni a szakszerűen felújított és eredeti állapotú magyar motorkerékpárokat és egy múzeum pedagógiai előadás keretén belül meghallgatni azok igaz történetét.

 

Technikatörténeti vándorkiállítás

 

A motorkerékpár-gyűjtemény anyagát alapul véve létrehoztunk egy 50 db, 700×1000 mm-es méretű tablóból álló vándorkiállítást, amely a magyar motorkerékpár-gyártás történetét mutatja be. A vándorkiállítás elkészítésekor főleg az a cél vezérelt minket, hogy azok számára is hozzáférhetővé tegyük a nálunk felhalmozódott ismeretanyagot, akik időhiány vagy a távolság miatt eddig nem tudták meglátogatni gyűjteményünket. Reméljük továbbá, hogy a kiállítás felkelti azok érdeklődését is, akik eddig keveset tudtak a magyar motorkerékpár-gyártásról.

 

Szakmai kiállítások, konferenciák

 

A Maróti Könyvkereskedés Kft. minden olyan járműtechnikával kapcsolatos szakmai rendezvényen, kiállításon, konferencián, oktatáson részt vesz, amelyen fontosnak tartják a szakmai könyvek, kiadványok jelenlétét. Ezen rendezvényekről, legyen az a legmodernebb járműtechnikai előadás, igazságügyi szakértői konferencia, vagy oldtimer autók-motorok kiállítás szívesen adunk információt az érdeklődőknek honlapunkon.

 

Katalógusok

 

Internetes honlapunk mellett évente kiadjuk a Maróti katalógust, amely elektronikus formában tartalmazza a legnépszerűbb autós-motoros könyveinket, illetve az Autodata katalógust, amely elsősorban a járműjavító szakmának szóló, speciális, Európa szerte legnépszerűbb járműjavító szoftvereket ismerteti.Miért érdemes bennünket választani:

 

  • Európai szinten is elismert speciális szakkönyvesbolt és szakkönyvkiadó vagyunk egy különleges, igényes környezetben.
  • Több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk a járműtechnikai szakkönyvek terültén.
  • Impozáns vásárlói referencia listával rendelkezünk mind az Autodata szoftver felhasználók, mind a könyvvásárlók között.
  • Áraink stabilak, áttekinthetőek és a több mint 74 000 darabos raktárunkból szinte azonnal tudunk szállítani.
  • Korrekt kiszolgálás, gyors ügyintézés mind a szakmai közönségnek, mind a magánszemélyeknek, iskoláknak, könyvtáraknak stb.
  • Nyilvántartjuk vásárlóink igényeit és kéréseit. Az általuk előrendelt éves katalógusok megérkezése esetén azonnal értesítést küldünk.
  • Szakmai ismertségünk révén egyéb széleskörű információval tudunk szolgálni pl. tanfolyamok, konferenciák, kiállítások.
     

Jogsértő tartalmak keresése és letiltása

 

Vállaljuk megbízás alapján magán és jogi személyeknek szerzői joggal védett termékeiknek interneten való keresését, monitorizálását, ill. a jogsértő tartalmak törlését. Ezen a területen nagy tapasztalattal rendelkezünk és jogi osztályunkon felkészült szakemberek (jogász, internet-biztonsági szakértő, forenzikus nyelvész) dolgoznak.

 

Csomagküldés

 

Megrendeléseiket fogadjuk levélben, e-mailben, telefonon, faxon.
Csomagjainkat a GLS Futárszolgálat juttatja el Önökhöz 1 munkanapon belül. (Csomagküldés szolgáltatásunkat legalább 1500 Ft-os rendelés esetén vehetik igénybe.)
Nemzetközi csomagküldést is vállalunk, ennek árai a küldemény(ek) darabszámától, súlyától, méretétől, és a desztinácós zónától függenek, rendelés előtt kérjük érdeklődjön telefonon/emailben a szállítási díjról.

 

Internetes hírlevél

 

Rendszeresen küldünk partnereinknek az új könyveinkről, tanfolyamokról és egyéb hasznos információkról hírlevelet. A hírlevélre az űrlapon keresztül bárki feliratkozhat.